Zašto pomfrit kod kuće NIKAD NIJE tako dobar kao u restoranu? Zato što niste znali za OVU CAKU


Na jednom popularnom kulinarskom portalu, profesionalni kuvari konačno su nam otkrili recept za pomfrit kakav svi volimo – hrskav spolja, a sočan iznutra. A glavni sastojak za to je kukuruzni skrob.

Ceo postupak pripreme treba da izgleda ovako:

Birajte krompire sa tamno braon korom i par klica. Naseckajte ga na komadiće debele otprilike centimetar, jer ako su pretanki izgoreće spolja a iznutra još neće biti gotovi.

Potom pomfrit prosušite da uklonite višak vode, a onda pospite sa malo kukuruznog skroba kako bi on pokupio ostatak vlage, pa će zbog toga pomfrit biti hrskaviji.

Potom ravnomerno poprskajte sa malo maslinovog ulja, a onda ih i ravnomerno poređajte na pleh, pritom pazeći da ne napravite gomilice već da svaki komadić ima dovoljno prostora.

Pecite na 230 stepeni i to oko 20 do 25 minuta, a na pola procesa ih okrenite na drugu stranu.

I to je to – dobili ste savršen, hrskavi pomfrit. ( via zena.blic.rs )

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in

Hey! Hvala što ste podijelili ovaj članak sa prijateljima!

Ne propustite najnovije i najpopularnije novosti.
Kliknite na LIKE i pratite nas na Facebooku.