UPOZORENJE: Lista NAJOPASNIJIH namirnica koje nakon podgrijavanja mogu biti OTROVNE!


Kada nam preostane hrane, naročito ako nam je omiljena, volimo je čak i više puta podgrijati. Međutim, neke vrste hrane su sigurne za jelo nakon podgrijavanja dok su druge vrste opasne i mogu napravit problem u organizmu.

Teško je povjerovati ali čak i neke inače zdrave vrste hrane, kada se podgriju, predstavljaju opasnost po naš organizam. Ovo je lista 7 namirnica koje nikako ne smiju da se podgrijavaju:

  1. 1 Špinat


    Podgrijani špinat nikad ne treba jesti. Jede se isključivo nakon spremanja. Razlog za to su nitrati koji se nalaze u špinat. Kada se podgrije, nitrati u špinatu se pretvore u nitrite što ga čini kancerogenim.


85
2 shares, 85 points

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in

Hey! Hvala što ste podijelili ovaj članak sa prijateljima!

Ne propustite najnovije i najpopularnije novosti.
Kliknite na LIKE i pratite nas na Facebooku.