TOP 8: Najstrašnijih bolesti koje postoje na svijetu i koje vas mogu ubiti za 24 sata


Susret s jednom od ovih bolesti najgori je mogući scenarij za bilo kojeg čovjeka. Moderna je medicina značajno napredovala tijekom posljednjih desetljeća, tako da su ljudi uspjeli izbrisati ili barem potisnuti bolesti koje su nekoć odnosile na desetke tisuća života godišnje. Ipak, medicina je daleko od svemoguće, a preostalo nam je još dosta zastrašujućih, kao i rijetkih bolesti na koje liječnici jednostavno nemaju odgovora.

Od stanja koja posve unakažuju tijelo te uzrokuju nezamislivu fizičku bol do onih u kojima je smrt pitanje trenutka, ovo je sedam najstrašnijih bolesti s kojima se čovjek može susresti:

  1. 1 Neurofibromatoza


    Ova neobična bolest zvuči kao izmišljena, no nažalost nije. Zbog nje oboljeli u pravilu dožive rast brojnih, najčešće benignih tvorbi po svome tijelu, odnosno živčanom tkivu. To znači da bilo gdje gdje postoje živci, može nastati i tumor. 

    Budući da je ljudsko tijelo prekriveno živcima, te se tvorbe mogu pojaviti doslovno bilo gdje, uključujući i mozak i kralježnicu. U ekstremnim slučajevima, pacijentu se mogu javiti i tumori preko cijele kože s dramatičnim izgledom.

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in

Hey! Hvala što ste podijelili ovaj članak sa prijateljima!

Ne propustite najnovije i najpopularnije novosti.
Kliknite na LIKE i pratite nas na Facebooku.