TOP 5: Najmoćnijih obitelji koje upravljaju svijetom


Već stoljećima suvereno vladaju svijetom, barem ako su neke teorije o njima istinite. Ovo je pet najmoćnijih obitelji koje upravljaju svijetom.

  1. 1 Obitelj Rothschild


    Obitelj Rothschild već dulje vrijeme smatra se najbogatijom obitelji na svijetu. Procjenjuje se da su osobno vlasnici 500 milijardi dolara vrijednih stvari, a neke procjene kažu da upravljaju sa 100 trilijuna vrijednim financijama. Od šezdesetih godina osamnaestog stoljeća, otkako je Mayer Amschel Rothschild poslao svojih pet sinova u pet  financijskih centara bili su na najvažnijim mjestima svjetskih financija. U 19. stoljeću obitelj Rothschild učvrstila je svoju poziciju globalne moći tako što su pružali financijsku potporu monarhijama i vlastima na obje strane napoleonskih ratova.

    Tadašnje novine opisale su ih: "Savjetnici i financijaši kraljeva Europe i republičkih šefova Amerike". U današnje vrijeme pletu se teorije zavjera koje kažu da Rothschildovi kontroliraju svijet preko američke centralne banke Federal Reserve. Teorije kažu da je osnivač Fed-a, Paul Warburg, zapravo agent obitelji Rothschild, uvjeren je Dark5.

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in

Hey! Hvala što ste podijelili ovaj članak sa prijateljima!

Ne propustite najnovije i najpopularnije novosti.
Kliknite na LIKE i pratite nas na Facebooku.