Brutalno lepe, a jezivo opasne: Ovo su svetske kraljice droge, njihov zaštitni znak je – nemilosrdnost (FOTO) (VIDEO)


Prema procenama policije i bezbednosnih službi, broj žena u narko-kartelima narastao je u poslednje tri godine za oko 400 posto, a dobar deo njih nasledio je svoje ubijene muževe na njihovim mestima u kriminalnim organizacijama. Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove.

  1. 1 Griselda Blanko - Crna udovica


    Sve što muškarac radi, žena može bolje - jer su strastvenije, jedna je od izjava ove Kolumbijke koja se popela na čelo jednog mafijaškog kartela sredinom 1980-ih, kad je Majamijem vladala tzv. kokainska groznica.

    Kriminalu je Griselda Blanko bila sklona još od mladosti - već s 11 godina je otela jedno dete, a put ju je odveo u SAD gde je postala organizatorka mreže koja je kokain dopremala iz Kolumbije te ga rasprodavala po Americi. Zbog toga je, osim nadimka Crna udovica, dobila i onaj "kuma kokaina".

    U svoje je zlatno doba Griselda je zarađivala i po osam miliona dolara mesečno, a do kultnog statusa je došla zahvaljujući svojoj bezobzirnosti u poslovima.

    Pretpostavlja se kako je odgovorna za preko 200 ubistava, a policija ju je uhapsila tek 1985. Nakon 10 godina provedenih u američkim zatvorima, deportovana je u Kolumbiju. Umrla je 2012. u uličnoj pucnjavi u gradu Medeljin.

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in

Hey! Hvala što ste podijelili ovaj članak sa prijateljima!

Ne propustite najnovije i najpopularnije novosti.
Kliknite na LIKE i pratite nas na Facebooku.